Afscheid van Enjolras


Afscheid Freek Bartels Les Misérables
Gisteravond was een bijzondere avond in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Freek Bartels, de winnaar van “Op Zoek Naar Joseph” en binnenkort de vertolker van de hoofdrol in de musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, speelde zijn laatste voorstelling als Enjolras in Les Misérables.

MobyPicture Post
Met een zaal gevuld vol familie, vrienden en fans kon de avond al niet meer stuk. De volledige 1e cast was aanwezig iedereen leek net dat beetje meer te geven. De sfeer was geweldig en we hebben kunnen genieten van een prachtige voorstelling. Bij de opkomst van Freek klonk een oorverdovend applaus en tijdens zijn sterfscène op de barricade leek het niet meer te stoppen. Freek zelf straalde de hele voorstelling.

Bij zo’n laatste voorstelling kun je altijd wel een of meerdere woordgrapjes verwachten. Ditmaal was het Carlo Boszhard in zijn rol als Monsieur Thénardier die dit voor zijn rekening nam. De dirigent van deze avond heette, hoe toevallig, Jozef. Op het bruiloftsbal, toen Monsieur Thénardier de “stok” van de lakei pakte om het orkest weer aan te sporen te beginnen met spelen, zei hij “Ik ben op zoek naar Joseph!”. De hele zaal barstte in lachen uit. “Ja, ik bedoel jou!” vervolgde hij, op de dirigent wijzend.

Afscheid Freek Bartels Les Misérables
Na afloop van de voorstelling tijdens het slotapplaus sprong iedereen direct op voor een staande ovatie en natuurlijk werd er behoorlijk gegild en gejoeld door Freek’s fans. Freek zelf was erg bescheiden en moest letterlijk naar voren geduwd worden door René van Kooten die nog een prachtige afscheidsspeech voor hem gaf. Marjolein Algera, Madame Thénardier in Les Misérables, had zelfs nog een bijzondere “tatoeage” laten zetten. Op haar borst prijkte een hartje met de tekst “Dag Freek”.

Afscheid Freek Bartels Les Misérables
Door zijn mede-studenten werd Freek uit zijn studentenjas geholpen en gaven ze hem allemaal een klopje op zijn schouder. Een beeld wat we allemaal nog wel kennen uit het afscheidslied van “Op Zoek Naar Joseph”. Het was een waardig afscheid en zijn medespelers waren allen zichtbaar ontroerd.

Dag Enjolras, hallo Joseph!

7 Replies to “Afscheid van Enjolras”

 1. Ooh wat een gave foto’s en oh wat heb ik dit gemist…… :S. Ach ja je vriendje tevreden houden, wil ook wat. Ik ga morgen en hoop dat ik op Freek na ook de orginele cast heb. Of iig René.

  Tot bij Joseph idd!!

 2. Allereerst van harte met je supergeweldige baan ! Das toch werkelijk een droomjob ?!?! Super, altijd aanwezig bij al die mooie poducties ! Ik zi op de foto’s dat je zwangerschap vordert, mooie buik zeg !

  Even een vraagje van heel andere orde: ugg Boots !
  Ik ben bezig om ze online te gaan bestellen en weet dat jij dat ook had gedaan. Ik wil ze bestellen via Snug Autralië. Dan kosten ze € 79,00 excl. € 20,00 bezorgkosten. Hoe zi thet nou met die douane ? Hoe betaal je dat en hoe weet je wanneer ze door de douane zijn ? Krijg je gewoon een rekening van de douane erbij ? Heb werkelijk geen idee hoe het in zijn werk gaat, maar wil het wel graag even van te voren checken…
  Kon overigens geen MailButton vinden, vandaar op deze manier. Lekker je blog spammen ;D

  Ik hoor graag van je, avond !

 3. Wat super gaaf om aanwezig te zijn bij zijn laatste voorstelling Les Mis. En die staande ovaties heeft hij meer dan verdiend. Ben zo benieuwd naar Joseph. *zucht* moet ik toch echt nog even wachten.

 4. Beste Marloes,

  Steeds meer moeders bloggen, maar nergens is een overzicht van alle ‘mamablogs’.

  Wij willen de allerbeste mamablogs lijst maken, en hebben jouw blog toegevoegd.

  Wil je ons helpen, plak dan onze button op je blog.

  Je vindt de button op http://www.demamablogs.blogspot.com

  hartelijke groet,

  Het Mamablogs Team

  P.s. We konden geen mailformulier vinden, daarom doen we het even zo!

 5. BUIKFOTO”S AUb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ennu bestellen bij h&m?????? weet je al welke maat je hebt na de bevalling ;-P

 6. Ordinarily, university teachers want to check the academic essay writing technique of their students, nevertheless not all students are able to write correctly just because of lack of knowledge or other reasons. Thence, a comparison essay service can aid to compose the term paper thesis professionally.

Comments are closed.