DΓ© maand


Beeb2 - echo 31 weken
De maand is aangebroken. De maand van Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw maar voor ons vooral de maand waarin ik ben uitgerekend. De maand waarin we mogelijk onze 2e zoon kunnen verwachten (het kan natuurlijk ook januari 2009 worden), de maand waarin de slapeloze nachten weer beginnen en de maand van de tepelkloven, het flessen steriliseren, het kolven, het verschonen van heel veel luiers, de huilbuien, kraammatrassen, koffiepads en natuurlijk eerst de bevalling.

Maar ook de maand van nieuw geluk, van het gevoel van een bloot baby’tje op je buik, van verantwoordelijkheid en van heel veel liefde, van het eten van broodjes rosbief en filet americain, het drinken van een wijntje ‘s avonds, je eigen tenen weer kunnen zien, je sokken weer kunnen aantrekken en weer kunnen slapen op je buik.

Nesteldrang

Hier in huis zijn we er bijna klaar voor. De nesteldrang heeft goed zijn werk gedaan want het huis is nog nooit zo schoon en opgeruimd geweest. Het is nog niet “klaar” maar wel bijna. Gisteren nog wat lastminute online shopping gedaan. Nieuwe spenen (voor de flesjes), sterilisator (die had het begeven), meerijplankje voor achter de Bugaboo etc. Ook moet het bed nog op klossen, het ziekenhuiskoffertje nog gepakt, de adreslabels voor de kaartjes nog geprint en, misschien nog wel belangrijker, de kaartjes moeten nog worden uitgezocht! Daar zijn we pas dit weekend een beetje naar op zoek gegaan… Oeps.

Naam

Ook de naam van deze tweede boy is een lastig puntje (geweest). Al vrij snel had ik een naam bedacht die ik wel heel leuk vond. Ik vertelde hem tegen E. en die was ook direct enthousiast. Toch kleven er twee kleine nadelen aan de naam die ik helaas niet kan vermelden zonder hem gedeeltelijk te verklappen πŸ˜‰ Na meerdere keren lijstjes E.’s kant op te hebben gestuurd met andere opties bleven we toch telkens op deze naam terugkomen. Het is de enige waarvan we allebei direct “JA” zeiden. Deze naam gaat het dus toch worden πŸ™‚ Maar, zoals jullie misschien wel weten, heeft Kyan 3 namen. Zijn 2e en 3e naam zijn vernoemingen naar de opa’s. Deze jongen kunnen we dus moeilijk maar “gewoon” één naam geven en het daarbij laten. Mannen die we specifiek willen vernoemen zijn er ook niet meer in de familie en de namen van de oma’s willen we nog even bewaren (je weet nooit of er nog een 3e komt en of dat dan misschien een meisje is πŸ˜‰ ). Over de 2e (en 3e) naam van boy #2 zijn we nog steeds niet uit. Nou ja, ik op zich wel maar E. twijfelt nog. En dat is allemaal best lastig zo vlak voor de uitgerekende datum! Dus mocht een van de lezers hier een briljant idee hebben (ook voor een eventuele roepnaam die leuk klinkt bij Kyan) schroom dan niet om die in een reactie te vermelden!!!!

En verder

Hoe het verder met mij gaat? Op zich goed. Ik heb vrij veel last van mijn rug maar dat schijnt ook te komen omdat ik nogal druk doe πŸ˜‰ Er zijn avonden dat ik geen stap kan verzetten. Vorige week nog had ik een verwendagje met bezoek aan kapper en schoonheidsspecialiste. Toen ik klaar was bij de laatst (na bijna 3 uur in een stoel te hebben gelegen) stond ik bij de balie om af te rekenen. Vast. Muurvast. Ik kon geen stap meer verzetten zonder te vergaan van enorme zenuwpijn in mijn rug. Ik besloot dat ik het beste even kon gaan zitten maar zelfs het ontvangstzitje was te ver weg. Dus hinkelde ik kreupel naar buiten, stapje voor stapje, tot ik bij mijn fiets was om weer richting huis te gaan. Het fietsen ging nog wel maar thuis heb ik de oppas (mijn ouders) gevraagd of ze toch nog even wilden blijven en helpen met Kyan in bed leggen want ik was bang zelf van de trap te vallen. Gelukkig heb ik deze pijn niet continu en kan ik toch best wat werk verzetten want tja… wat moet, dat moet hΓ¨!

Dan hebben we natuurlijk nog de Rennie-verslaving, a pregnant girl’s best friend. Wat zal ik blij zijn als mijn maag weer de ruimte heeft..! En verder de gezwollen enkels. Koop ik nieuwe zwarte laarzen, gaan ze een week later niet meer dicht! Maar verder hups ik nog kwiek de trap op en af, maak ik tripjes naar stad en vrienden, shop ik alsof het woord kredietcrisis niet in mijn vocabulaire voorkomt en heb ik een overvolle agenda voor de komende weken.

Kleine jongen

Op het programma staan in ieder geval ook twee fotoshoots die ik hopelijk wel ga redden. Op de een of andere manier heb ik het idee dat deze jongen veel eerder komt. Alles moet echt af en het liefst gisteren. Het laatste bezoekje aan de verloskundige heeft ook niet geholpen want ze vertelde ons dat hij al een beetje is ingedaald. Nog niet volledig maar volgens mij was Kyan nog niet ingedaald tot de dag van de bevalling dus dat is wel een verschilletje. Alle verloskundigen denken dat het zeker weer een 8-ponder gaat worden vanwege onze lengtes maar zelf heb ik het idee dat mijn buik en de baby een stuk kleiner zijn dan Kyan rond deze tijd. We zullen zien.

Zo, tijd om een babywasje te doen. Er staat hier een krat vol rompertjes en nieuwe pakjes naast me die smeken om lekker door de Neutral gehaald te worden πŸ˜€

16 Replies to “DΓ© maand”

 1. hihi leuk!!!!!! En herkenbaar!!!

  ooooooooooooooooh baby, ben zo benieuwd!!!

  En tja namen…
  vernoeming naar mij, Martin, of jurgen??????
  Ik ga nog even denken!!!!!

  En geloof me het is wel weer heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerlijk zo een klein mannetje!!!!!!!!!!!

 2. zuma
  zola
  julian
  branco
  rens
  jack
  keano
  milan
  rick
  dani
  robin
  ruben
  bruce
  sebas
  Marijn
  Thom
  collin
  oscar
  ??????????????????

 3. Hai Marloes,

  Heerlijk herkenbaar jouw blog over DE maand…..doet mij weer denken aan vorig jaar, toen nog zwanger van Tijn, en zie nu; al een grote beer van bijna 9 maanden!!

  Ai, je rug….hier ook veel last gehad van m.n zenuwpijnen in benen en bekkenpijn. Wil je niet de les lezen, maar neem jezelf in acht! Die laatste weken heb je nog voor de boeg, een bevalling en je herstel erna! En niet te vergeten weer zo’n hele kleine (of grote) jongen! Heerlijk!

  groetjes, Diana

 4. Oe wat spannend Loes, het is bijna zover! Natuurlijk ga ik je blogs/hyves goed in de gaten houden de aankomende weken. Zelf ben ik een dag na kerst jarig, ook niet prettig. Mijn oudste was uitgerekend een dag erna, gelukkig kwam ze pas 5 januari. Je snapt dat ik naar het kerstdiner ging met mijn vluchtkoffertje in de achterbak, geen champie met oud en nieuw en met opgezwolle voeten kon ik ook geen schoen meer aan. Steeds wakker worden dat het vandaag geboren kan worden is net zo’n gevoel als verliefdheid en de eerste keer…
  Geniet van deze maand meis, samen met je gezinnetje en babe #2. O, nog een leuke jongensnaam… Sytse of Florian, Sebastian of Leonard, zijn de namen van mijn kereltjes πŸ˜‰

  X Silly

 5. Moeilijk hoor een jongensnaam pfff. Vond de naam voor de eerste al moeilijk. Vraag me af hoe dat gaat als er ooit een tweede komt. Maar als je denkt dat dat ventje eerder gaat komen moet je toch opschieten met een naam hoor. Ben heel benieuwd naar de namen die jullie bedacht hebben. Succes met kiezen en het uitzoeken van het geboortekaartje.

  Ough, klinkt pijnlijk die rug. Is het echt je rug? Klinkt een beetje als je bekken, de pijn die je beschrijft. Auw auw auw.

  Sterkte met de laatste loodjes en geniet nog even van het getrappel in je buik.

 6. Jippie!!! en heerlijk verhaal om te lezen.
  Nouja, minder aangenaam te lezen over je rug… kan je wel een cursusje geven met een ontspanningsoefening voor de rug ; )

  Namen….lastig. Heb je trouwens voor de zekerige zekerheid ook een meisjesnaam in gedachte…. of maak ik je nu onnodig nerveus?
  Zou even geen namen weten die niet al in een boekje staat of 1000x tegen je is gezegd, sorry.

  Succes en sterkte met de laatste (zware) loodjes!
  En ik blijf de log volgen hoor!

  groetjes,
  Joyce

 7. Jaja nog maar 28 dagen officieel dan… maar misschien dus wel korter. Mamma’s hebben altijd gelijk dus het wordt vast een decembermannetje.

  Ik vind jongensnamen ook ontzettend moeilijk. Heel veel succes!! Hij heeft iig al een roepnaam.

  Liefs

 8. Voor jou is het de maand, die van mij is alweer 3 maanden geleden, het gaat idd zo snel en als ik je verhaal zo lees, zie ik mijzelf ook weer met allerlei dingen nog doen voor de bevalling. Balen van je rug, niet al te veel doen meer als is dat makkelijker gezegd dan gedaan, ik was ook niet zo ;-). Geniet lekker van de laatste loodjes!

 9. Ohhh wat gaat het hard!!! Deze maand alweer uitgerekend. Wie weet komt het 2 januari (Geboortedatum van Grace) Namen verzinnen is zo moeilijk. Voor een meisje wisten we het al (weer een naam die je niet dagelijks hoort) maar voor een jongen!?! …En laat het nou net een jongen zijn hahhaaa. Wel helemaal fantastisch hoor!!! We hebben 2 namen waar we helemaal dol op zijn dus het wordt nog steeds moeilijk om de knoop door te hakken en ze passen allebij zo perfect goed bij Grace *zucht* De kwaaltjes…. Tja veel meer als bij mijn eerste zwangerschap. Idd rugpijn. Met name in de onderrug, blijvende harde buiken waardoor ik op medisch advies ook minder ben gaan moeten werken en nu begin ik ook nog last te krijgen van mijn bekken (familiekwaal?!?!?! aangezien ik zeker niet de eerste ben die hier last van heeft) en dan idd nog niet gesproken te hebben over de verslaving van de Rennies. Maar die verslaving had ik bij de eerste ook al *gniffel* Maar eerlijk is eerlijk… Ik heb het allemaal maar al te graag voor ons prinsje over πŸ™‚ Alleen ik moet nog tot maart!!

 10. Ps’je; Wat lijkt jullie knul op Kyan. Het is nu al te zien. Bij ons kon je in de 3d echo ook echt Grace terug zien. Zo bijzonder!

 11. Wat leuk leuk leuk om te lezen. Vooral omdat ik nu ook zwanger ben. Nog niet zo lang dus met namen zijn we nog niet bezig maar voor een jongen vind ik het zo moeilijk. Wie weet haal ik straks wat inspiratie uit jullie naam πŸ˜‰ ik ben zo benieuwd naar hoe alles gaat verlopen. Tot nu toe heb ik alleen nog maar last van lusteloosheid, moeheid, misselijkheid en geen zin om te eten. Succes met alles en heel veel sterkte met de laatste lootjes!

 12. Oh, wat spannend allemaal en wat is het snel gegaan! Ik ben wel heel benieuwd wanneer de kleine van plan is deze wereld te gaan verkennen. Ik hou in elk geval je tweets en log nauwlettend in de gaten. πŸ˜‰

 13. Waw! Nog maar een klein maandje en het is alweer zover! Wat gaat de tijd toch snel! Ik herinner me nog dat ik om het half uur je blog checkte toen Kyan eraan kwam! Mogen we dit keer trouwens weer zo een origineel geboortekaartje verwachten? Wat jongensnamen betreft die bij Kyan passen:

  Kobe
  Karsten
  …..

  Maar dat zijn misschien iets te “Belgische” namen….
  Geniet nog van de laatste zwangere maand!

  Liesje xxxxxxxx

 14. Meis nog ff en dan is het weer genieten!!!
  Nadenken over jongensnamen Oeff, das best lastig. Ik vind zelf Italiaanse namen wel leuk hahaha. maar wat dacht je van Tristan of Daniel of Alexander of Benjamin ofzo. Maar ik hoop voor je dat het alleen maar genieten word met al je mannen om je heen.

  dikke kus

 15. Wat gaat het snel zeg…… nog even en dan zijn jullie nooit meer met z’n drietjes, gek idee denk?! En het idee dat Kyan voor altijd grote broer zal worden. Kijkt hij er al naar uit of vind hij het maar niets?

  En namen nou hier een paar: Brian, Liam, Dylan, Ethan, Finn, Tyler, Oliver, Lewis, Riley, milan ….. en mijn favoriet: Levi.

  Heel veel liefs,
  Chantie

 16. @chantie: Leuke namen! Helaas vallen er een paar af zoals Finn (zoon van vrienden), Tyler (overbuurjongetje), Levi (stond ook op mijn lijstje maar is resoluut afgekeurd door de man des huizes πŸ˜‰ ) en zo nog een paar. Jullie moeten nog even geduld hebben en dan weten jullie hoe deze jongen gaat heten.

Comments are closed.