It’s Christmas time


Als je Kerst in Amerika viert, dien je dat natuurlijk ook helemaal op zijn Amerikaans te doen. Zodoende kwam er dit jaar geen Sinterklaas (nou ja, misschien was hij heel snel even op en neer gevlogen vanuit Nederland om wat cadeautjes af te geven) maar moesten de jongens wachten tot 25 december. In Amerika komen de cadeautjes namelijk van Santa Claus, oftewel de Kerstman.

Al weken voordat de beste man de cadeautjes zou komen brengen gingen de jongens met de kerstman, natuurlijk nog in zijn gewone kloffie, op de foto. Ook werd er een adventkalender aangeschaft. Elke ochtend mocht peuter een vakje openmaken met een chocolaatje erachter (ik weet nu hoe die Amerikanen aan hun gewicht komen) zodat hij precies wist hoeveel nachtjes het nog zou duren voordat de Kerstman zou komen. Natuurlijk moest hij zich wel voorbeeldig gedragen want stoute kindjes krijgen niets.

Nog één nacht
De spanning liep hoog op toen we nog maar één nacht te gaan hadden. De speciale kerstpyjama’s werden aangetrokken en voordat peuter ging slapen mocht hij een beker melk en een schotel met koekjes neerzetten. Daar houdt de Kerstman namelijk van. Er werd onrustig geslapen (oké dat lieg ik) en om 7.00 uur ‘s ochtends op de 25e december 2009 werden we gewekt door een hysterische peuter. “De cadeautjes zijn gekomen, de cadeautjes zijn gekomen!!”.

Het was nog even zuur dat hij pas na het ontbijt samen met zijn broertje mocht gaan uitpakken maar toen het eenmaal zover was, leefde hij weer helemaal op. Hij ontpopte zich snel tot oppercommando-cadeautjesopenmaker. De kaartjes werden gelezen (ja, onze peuter kan tegenwoordig al behoorlijk goed lezen!) en de cadeaus gedistribueerd. Meestal nadat peuter ze vast had uitgepakt want tja, hij is daar gewoon erg goed in.

De buit
Aan het eind van de uitpaksessie hadden beide boys een stapel aan speelgoed en kleding liggen. En ook papa, mama, opa en oma hadden nog een kleinigheidje van de schuddebuikende man gehad. Ho, ho, ho!

De rest van de dag werd er gespeeld met de cadeaus en ‘s avonds genoten we van een heerlijk zelfbereid (Italiaans) diner met gasten. Een geslaagd Kerstfeest. En het voordeel van Kerst in Amerika? Het duurt maar één dag! De 26e was alles weer normaal en kon er gewoon weer fijn geshopt worden..! 😉

IMG_0698 copy IMG_0693 IMG_0706

26 Replies to “It’s Christmas time”

 1. Dat ziet er echt geweldig uit ! Helemaal the American Way. En een stuk minder koud denk ik…

  Die matching pyama’s zijn helemaal leuk trouwens…
  En nieuwjaar ook daar gevierd ?

  1. Ja die pyjama’s zijn echt te schattig he! Ik was er direct verliefd op. O&N inderdaad ook hier gevierd! Mét oliebollen en vuurwerk!

   1. Vind al dat uitbundige Amerikaanse geweldig. Als ik dat altijd allemaal op tv enzo zie kan ik alleen maar denken: wat gezellig!

 2. Wauw die Bauw! Goed verhaal om te horen! En heb er nu ook een Amerika gevoel bij: Chicago was helemaal super! Wat een mooie grote mannen al! Nog veel plezier daar!
  Enne gelukkig nieuw jaar!

 3. Wat een gave ppyjama’s hebben de boys aan!
  Jullie hebben echt een amerikaanse kerst gehad zo te zien.
  jullie vervreemden haast van Nederland.
  Nog een paar dagen en dan mogen jullie weer naar NL, zal wel wennen zijn.

  1. Ja dat klopt wel een beetje. Maar we zijn altijd al een beetje Amerikaans geweest hoor. We houden gewoon van het land, de mensen, de houding van de mensen, het serviceniveau, klimaat (in Florida dan) etc.

 4. Het ziet er super gezellig uit! En zo’n enkele kerstdag is wel fijn hoor. Wij zaten er hier drie dagen in 🙁

 5. Heeeeeeeeeeeeeeej,
  even hier maar.

  VAN HARTE GEFELICITEERD met Roan he.
  Maak er een mooie dag van.

  Dikke kusssss voor hem.

  Groeten van Mo

 6. Ook hier nog even: Hartelijk Gefeliciteerd met Roan zijn 1e verjaardag! Wow, 1 jaar alweer. En wat voor jaar.

  Dikke knuffel voor de kleine grote man.

  Liefs,
  Anneloes

  1. Thanks Loez! Ben je binnenkort nog een keer in het Scheveningse te vinden? (waarschijnlijk niet met brusje op komst maar je weet nooit 😉 ).

   1. Half februari is onze vriendin jarig dus best kans dat we daar zijn rond 14 februari. Tenzij brusje eraan komt dan niet 😉
    In april zijn we iig wel in het Scheveningse, mét brusje … tralalala

     1. Wat heerlijk joh dat jullie in april weer daar zitten. Nog ff van genieten, Kyan zal in mei toch ook naar school gaan neem ik aan?

      Gezellig weer ff meeten, hopelijk gaat het lukken in feb. Anders wordt dat toch een ritje Friesland voor je 😉

Comments are closed.