Gesprekken met je peuterzoon


We hebben het over baby’s en hoe ze geboren worden. Kinderen zijn er tegenwoordig steeds eerder bij.

– “Mama, wanneer zat er eigenlijk een baby in papa’s buik?”

“Baby’s zitten alleen in buiken van mama’s, lieverd. Eerst maken de papa en mama een baby en die groeit dan in de buik van mama. Als de baby groot genoeg is, komt hij uit de buik en dan is hij geboren.”

– “Maar dokters maken toch ook baby’s?”

“Nee schat, dokters maken zieke baby’s weer beter. Papa’s en mama’s maken baby’s. Net als jij en Roan. Eerst zat jij in mama’s buik en later Roan. En nu zit er geen baby meer in mama’s buik.”

– “Maar mama, jij hebt nog wel een dikke buik!”

En daar kan je het weer mee doen.

8 Replies to “Gesprekken met je peuterzoon”

 1. Hahahaha, ach mijn leerlingen vragen me ook regelmatig of ik weer zwanger ben, en dat terwijl ik 5 kilo lichter ben dan voor mijn zwangerschap….
  We moeten er maar om lachen.

 2. haha heel herkenbaar. Liep ik hier twee na de geboorte van de 3e te pronken met mijn best wel platte buik, zei mijn oudste: nou, ik vind je buik nog behoorlijk dik hoor! Pfffffrrrrrtttttt

 3. hahaha, ik krijg regelmatig te horen ‘dikke billen’ als ik onder de douche sta! Maar ja, dat is ook echt de waarheid….

 4. Ik heb haast medelijden met je, omdat men nu eenmaal zegt dat kinderen (en dronken mensen) altijd gelijk hebben. Arme jij! (maar je hebt geen dikke buik!)

 5. *grinnikt*
  kinderen zijn heerlijk heerlijk. Of is het meer pijnlijk eerlijk ?
  Ik krijg die opmerking ook regelmatig naar mijn hoofd. Of de jongste vraagt doodleuk of er een baby in mijn dikke billen zit…

Comments are closed.